Bruschetta z serem pleśniowym

Bruschetta – mini grzanki z serem pleśniowym. Coraz chętniej sięgam po ser pleśniowy, ale jak na razie jestem wstanie zjeść go jedynie na ciepło i o dziwo nie przeszkadza mi jego zapach:)
Dla tych, który lubią sery pleśniowe przepis się spodoba. Pozostali mam nadzieję, że tak jak ja będą się powoli do niego przekonywać 🙂

Bruschetta
  Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 8 sztuk

Składniki:

½ bagietki (około 12 – 16 cm)
60 – 70 g sera pleśniowego
1 pomidor
kawałek masła
zioła prowansalskie, oregano

Przygotowanie:

Bagietkę pokroić na 8 małych kawałków. Każdy kawałek posmarować masłem i posypać ziołami.

Pomidora sparzyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na bagietce kawałki pomidora, a na niego kawałki sera pleśniowego.

Piec na papierze do pieczenia przez 10 – 15 minut w 130 stopniach (do czasu, aż ser się rozpuści).

Krok po kroku:

1. Pokroić bagietkę i posmarować masłem

2. Ułożyć pomidora i ser

3. Upiec

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *