Crunchy bananowe

Tak jak obiecałam o to kolejny przepis na zdrowe, domowe crunchy bananowe.
Moja pierwsza próba wyszła oczywiście nieudana, no ale tak to już jest – początki bywają trudne:) Po kilku poprawkach crunchy bananowe wyszło pycha. Chrupiące, pachnące i bardzo smaczne.
Ilość miodu i chipsów bananowych zależy od słodyczy jaką chcemy uzyskać. Ja dodałam mniej miodu i chipsów, aby nie było zbyt słodkie i dla mnie jest w sam raz:)

167-crunchy-bananowe-kuchniawedwoje-pl

  Czas wykonania: 1h
  Ilość porcji: 300 g  (10 porcji)

Składniki:

200 g płatków owsianych
50 g słonecznika łuskanego
50 – 100 g chipsów bananowych
1 – 2 łyżeczki miodu
½ dużego banana (około 60 g)

Przygotowanie:

Zmielić 150 g płatków owsianych i słonecznik.

Dodać resztę płatków, banana i miód – wymieszać (najwygodniej ręką).

Dodać zmielone chipsy bananowe, wymieszać i rozsmarować na formę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec 40 minut w 130 stopniach. Wystudzić i połamać na mniejsze kawałki.

Krok po kroku:

1. Zmielić płatki owsiane

1. Zmielić płatki owsiane

2. Dodać wszystkie składniki

2. Dodać wszystkie składniki

3. Wymieszać składniki

3. Wymieszać składniki

4. Dodać zmiksowane chipsy bananowe

4. Dodać zmiksowane chipsy bananowe

5. Przełożyć na formę

5. Przełożyć na formę

Pobierz wersję do druku:                                          

167-crunchy-bananowe-kuchniawedwoje-pl-2

167-crunchy-bananowe-kuchniawedwoje-pl-3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *