Crunchy kokosowe

Crunchy kokosowe to kolejna domowa granola, tym razem z wiórkami kokosowymi i mleczkiem kokosowym. Lekko wyczuwalne wiórki kokosu nadają całości słodki, kokosowy smak. Można dodatkowo dodać płatków kokosowych, jeśli lubicie bardziej intensywny smak lub kawałki czekolady, aby granola była słodsza.

crunchy kokosowe

  Czas wykonania: 1 h
  Ilość porcji: 7 pocji

Składniki:

120 g płatków owsianych
3 łyżki łuskanego słonecznika
80 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka miodu
14 łyżek mleka kokosowego (około 100 – 130 ml)

Przygotowanie:

Połowę (60 g) płatków owsianych zmielić w blenderze.

Wymieszać wszystkie suche składniki ze sobą. Dodać miód oraz mleko kokosowe i ponownie dokładnie połączyć składniki, tworząc zbitą masę.

Całość rozsmarować na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i piec przez 40 minut w temperaturze 130 stopni.

Wystudzić i połamać  na mniejsze kawałki.

Krok po kroku:

1. Zmielić płatki owsiane

2. Połączyć suche produkty

3. Dodać pozostałe składniki

4. Rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

5. Połamać na mniejsze kawałki

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz