Dorsz z piekarnika

Dietetyczna ryba piekarnika. W zdrowej diecie nie powinno zabraknąć ryb.

ryba

  Czas wykonania: 30 min
  Ilość porcji: 5 małych kawałków

Składniki:

400 g fileta z dorsza (5 niewielkich kawałków)
5 łyżek natki pietruszki
½ limonki
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka soli

Przygotowanie:

Skórkę z limonki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rybę ułożyć na folii aluminiowej, polać sokiem z limonki i doprawić.

Rybę posypać skórką z limonki i natką pietruszki. Następnie szczelnie zawinąć w folię aluminiową.

Piec na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym przez 20 minut w 200 stopniach.

Krok po kroku:

1. Zetrzeć skórkę z limonki

2. Skropić rybę i przyprawić

3. Posypać natkę pietruszki

4. Szczelnie zawinąć w folię i piec w piekarniku

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.