Garam masala

Garam masala to mieszanka zmielonych przypraw słodkich, używana w kuchni indyjskiej.
We wpisie znajdziecie link do przepisu na pyszną zapiekankę z bakłażanem z użyciem tej właśnie przyprawy.

150 Garam masala KuchniaWeDwoje_PL

  Czas wykonania: 10 min
  Ilość porcji: 30 g

Składniki:

1 łyżeczka zmielonego kminku
1 ½ łyżeczki mielonej kolendry
1 ½ łyżeczki zmielonego kardamonu
1 ½ łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1 ½ łyżeczki mielonych goździków
½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmielić w moździerzu i wymieszać w odpowiednich proporcjach.

Przepis z użyciem tej przyprawy:
http://kuchniawedwoje.pl/zapiekanka-arabska-z-baklazanem/

Pobierz wersję do druku:                                          

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *