Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado – szybkie i bardzo proste w przygotowaniu, a dodatkowo zdrowe i dietetyczne.

jajka faszerowane

  Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje)

Składniki:

2 jajka
½ dojrzałego awokado
sok z cytryny
szczypta pieprzu
szczypta soli

Przygotowanie:

Jajka gotować przez 10 minut z dodatkiem soli, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać.

Przekroić jajka na pół i oddzielić żółtko od białka.

Awokado rozgnieść widelcem (lekko skropić cytryną, aby nie z ciemniało), dodać do żółtka i przyprawić. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę.

Białka gotowanego jajka nafaszerować masą.

Krok po kroku:

1. Jajka ugotować, obrać i przekroić na pół

2. Awokado zmiażdżyć widelcem i dodać żółtka

3. Wszystko razem wymieszać i doprawić

4. Nafaszerować jajka

Pobierz wersję do druku:                                           

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *