Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami

Jajka można przygotować w różnej formie, tym razem zrobiłam faszerowane.
Są wyraziste i bardzo smaczne, lekko ostre za sprawą musztardy.
Taki smaczny początek dnia:)

094 Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami [KuchniaWeDwoje.pl]

  Czas wykonania: 15 min
  Ilość porcji: 2

Składniki:
4 jajka
5-6 pieczarek marynowanych
2 łyżki majonezu
½ łyżeczki musztardy
½ pęczka szczypiorku
szczypta sól
szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo.

Pokroić jajka na połówki i z każdej połówki wyciągnąć żółtko.

Żółtka zmiksować za pomocą blendera z pieczarkami, majonezem i musztardą, doprawić pieprzem i solą. Powstałą masą wypełnić miejsce po żółtku.

Jajka posypać szczypiorkiem.

Krok po kroku:

1. Ugotować jajka i wyjąć z nich żółtka

1. Ugotować jajka i wyjąć z nich żółtka

2. Zmiksować składniki na masę

2. Zmiksować składniki na masę

3. Napełnić białko masą

3. Napełnić białko masą

Pobierz wersję do druku:

094 Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami [KuchniaWeDwoje.pl] 2094 Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami [KuchniaWeDwoje.pl] 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.