Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem

Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem to dietetyczna wersja Świąt 🙂
Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne!

423 Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową KuchniaWeDwoje_pl

  Czas wykonania:  20 min
  Ilość porcji:  10 – 12 sztuk

Składniki:

5 – 6 jajek
100 g mrożonego groszku
60 g awokado
70 g cukinii
garść bazylii
2 łyżeczki cytryny
skórka z 1/2 cytryny
1/3 łyżeczki soli
szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo i wystudzić.

Farsz:
Ugotować groszek. Pokroić w niewielką kostkę awokado oraz cukinię i smażyć przez około 5 minut (do czasu, aż zmięknie). Groszek, awokado, cukinię oraz liście świeżej bazylii zmiksować na gładką masę.

Dodać startą skórkę, sok z cytryny i całość przyprawić.

Nafaszerować połówki jajek farszem. Podawać z sosem chrzanowym.

Krok po kroku:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *