Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane stanową piękną dekoracje Wielkanocnego stołu oraz ciekawe śniadanie na co dzień. Moja propozycja na farsz do jajek jest tuńczyk i chrzan.

jajka faszerowane

  Czas wykonania: 30 min
  Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje)

Składniki:

3 jajka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 duża łyżka majonezu
1 łyżeczka tartego chrzanu
2 – 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
szczypta pieprzu i soli do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotować przez 10 minut z dodatkiem soli, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać.

Przekroić jajka na pół i oddzielić żółtko od białka.

Żółtko przełożyć do miseczki, dodać do niego odsączonego tuńczyka i resztę składników. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę.

Jajka nafaszerować masą.

Krok po kroku:

1. Ugotować i obrać jajka

2. Pokroić jajka na połówki

3. Oddzielić żółtko od białka

4. Wymieszać wszystkie składniki na farsz

5. Nafaszerować jajka

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *