Jajka faszerowane zielonym groszkiem

Jajka faszerowane zielonym groszkiem to kolejny przepis na Wielkanocny stół. Jajka w tej wersji są dla osób dbających o zdrowie, bez majonezu i innych tego typu dodatków.
Zdrowo i zielono!

jajka faszerowane  Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje)

Składniki:

2 jajka
50 g mrożonego groszku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
szczypta pieprzu
szczypta soli

Przygotowanie:

Jajka gotować przez 10 minut z dodatkiem soli, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać.

Ugotować groszek, następnie odcedzić i zgnieść widelcem lub zmiksować blenderem.

Przekroić jajka na pół.

Groszek dokładnie wymieszać z natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem.

Na połówki jajek wyłożyć farsz.

Krok po kroku:

1. Ugotować jajka, obrać i pokroić na połówki

2. Ugotować groszek

3. Zmiażdżyć groszek i dodać resztę składników

4. Nafaszerować jajka

Pobierz wersję do druku:                                           

PIERWSZY KOMENTARZ DO PRZEPISU
  1. Pingback: Jajka faszerowane zielonym groszkiem | FlyB Kulinaria

Dodaj komentarz