Jajka w wiosennym sosie

Jajka w wiosennym sosie idealne na Wielkanocny stół!
Gotowe w 20 minut!

jajka

  Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 4

Składniki:

4 całe jajka
1 żółtko
1 łyżka musztardy
2 łyżki gęstej śmietany
1 łyżka jogurtu naturalnego
100 g ogórka szklarniowego
6 rzodkiewek
½ pęczka szczypiorku
szczypta soli
szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Całe jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na połówki i ułożyć na półmisku.

Surowe żółtko rozetrzeć z musztardą i śmietaną. Rzodkiewkę i ogórka pokroić w kostkę. Sos wymieszać z warzywami i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Jajka polać sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Krok po kroku:

1. Jajka ugotować, obrać i przekroić na połówki

2. Żółtko wymieszać ze śmietaną, jogurtem i musztardą

3. Pokroić rzodkiewkę i ogórka

4. Wymieszać wszystkie składniki na sos

5. Jajka przełożyć do naczynia i polać sosem

Pobierz wersję do druku:                                           

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.