Kotlety schabowe z ananasem i serem

Tradycyjne kotlety schabowe z dodatkiem ananasa i sera żółtego.

062 Kotlety schabowe z ananasem w serem [KuchniaWeDwoje.pl]

  Czas wykonania: 30 min
  Ilość porcji: 2

Składniki:

2 plastry schabu
2 plastry ananasa z puszki
4 plasterki sera żółtego
jajko
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
olej do smażenia

Przygotowanie:

Plastry schabu ubić i panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Piec na rozgrzanym oleju. Po przewróceni na drugą stronę położyć na kotlety plastry ananasa, a na nie ser żółty. Upiec kotlety z drugiej strony, po upieczeniu włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 5 minut (do momentu roztopienia sera).

Krok po kroku:

1. Opanierować kotlety

1. Panierować kotlety

2. Na usmażoną stronę położyć ananasa i ser żółty

2. Na usmażoną stronę położyć ananasa i ser żółty

Pobierz wersję do druku:

062 Kotlety schabowe z ananasem w serem [KuchniaWeDwoje.pl] 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *