Krem pomidorowy z pomarańczą

Krem pomidorowy z pomarańczą – 100% pomidorowy, bez dodatku bulionu – bardzo wyrazisty w smaku z nutą pomarańczy.

095 Krem pomidorowy z pomarańczą KuchniaWeDwoje.pl

  Czas wykonania: 30 min
  Ilość porcji: 2

Składniki:

400 g pomidorów krojonych z puszki
1 cebula czerwona
1 duży ząbek czosnku
sok z ½ pomarańczy (12 łyżek)
1 łyżka skórki z pomarańczy
1 łyżka natki z pietruszki
1 łyżka masła
szczypta soli
szczypta pieprzu

Dodatkowo:
grzanki

Przygotowanie:

Na łyżce masła podsmażyć posiekaną cebulkę i przeciśnięty czosnek. Dodać pomidory z puszki i sok z pomarańczy – gotować przez 15 minut.

Następnie zmiksować zupę za pomocą blendera, doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać z posiekaną natką pietruszki i startą skórką z pomarańczy.

Podawać z grzankami.

Smacznego.

Krok po kroku:

1. Podsmażyć cebulę i czosnek na maśle

1. Podsmażyć cebulę i czosnek na maśle

2. Dodać pomidory

2. Dodać pomidory

3. Wycisnąć sok z cytryny

3. Wycisnąć sok z cytryny

4. Wszystko zmiksować

4. Wszystko zmiksować

5. Dodać startą skókę z pomarańczy i posiekaną natkę pietruszki

5. Dodać startą skórkę z pomarańczy i posiekaną natkę pietruszki

Pobierz wersję do druku:

095 Krem pomidorowy z pomarańczą KuchniaWeDwoje.pl 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *