Krem z groszku

Ulubiony krem mojego męża i myślę, że wielu z Was. Bardzo zdrowy i pożywny, tani i szybki w przygotowaniu. Pycha.

009 Krem z groszku KuchniaWeDwoje.pl

  Czas trwania: 30 min
  Ilość porcji: około 4

Składniki:
400 g groszku mrożonego (w sezonie świeżego)
500 ml bulionu warzywnego
szczypta soli i pieprzu
groszek ptysiowy

Przygotowanie:

Ugotować bulion.

Podczas gotowania bulionu ugotować groszek w lekko osolonej wodzie.

Ugotowany groszek odcedzić i przełożyć do wysokiego naczynia, a następnie zmiksować za pomocą blendera z bulionem. Najlepiej nie wlewać całego bulionu na raz, dolewać stopniowo aby uzyskać właściwą konsystencję.

Doprawić pieprzem i solą do smaku, przelać do miseczki, dodać groszek ptysiowy
i gotowe.

Pyszne, proste i zdrowe!!!

Krok po kroku:

1. Ugotować bulion

1. Ugotować bulion

2. Ugotować groszek

2. Ugotować groszek

3. Zmiksować na gładki krem

3. Zmiksować na gładki krem

Pobierz wersję do druku:

009 Krem z groszku KuchniaWeDwoje.pl 2