Kuleczki migdałowe

Coś dla miłośników raffaello – kuleczki migdałowe.
Migdałowe kuleczki jest to bardzo szybki i ciekawy przepis.
Takie małe, słodkie co nie co:)

044 Kuleczki migdałowe z kokosem[KuchniaWeDwoje.pl]

  Czas wykonania: 30 min (+2 h oczekiwania)
  Ilość porcji: 30-35 sztuk

Składniki:

250 g serka mascarpone
200 g herbatników
100 g białej czekolady
1 łyżeczka cukru waniliowego
4 krople olejku migdałowego
40 g płatków migdałowych
70 g wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

Zmielić herbatniki. Wymieszać herbatniki z serkiem mascarpone, roztopioną czekoladą i cukrem waniliowym. Dodać pokruszone migdały i kilka kropelek aromatu – wszystko połączyć ze sobą tworząc jednolitą masę.

Z powstałej masy uformować małe kuleczki (wielkości łyżeczki) i obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.

Podawać schłodzone.

Smacznego:)

Krok po kroku:

1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej

1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej

2. Herbatniki zmielić

2. Herbatniki zmielić

3. Wymieszać wszystkie składniki

3. Wymieszać wszystkie składniki

4. Uformować kuleczki i obtoczyć w kokosie

4. Uformować kuleczki i obtoczyć w kokosie

 

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *