Mini roladki cebulowe

Mini roladki z ciasta naleśnikowego z dodatkiem prażonej cebulki. Farsz jest śmietankowy z podsmażonymi pieczarkami i szynką. Są bardzo proste i szybkie.
Roladki to świetna przekąska, która sprawdzi się na wieczór ze znajomymi.

roladki  Czas wykonania: 40 min
  Ilość porcji: 32 sztuki (6 porcji) 

Składniki:

Ciasto:
250 g mąki pszennej
2 szklanki mleka
2 jajka
6 łyżek cebuli prażonej
2 łyżki oleju
szczypta soli

Nadzienie:
300 g serka kanapkowego
200 g szynki drobiowej
200 g pieczarek
1 łyżka masła
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
szczypta pieprzu
szczypta soli

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Usmażyć 4 – 5 grubych naleśników, przełożyć na talerz i wystudzić.

Pieczarki pokroić w drobną kostkę, smażyć na maśle przez około 10 minut (do czasu odparowania wody).

Serek kanapkowy wymieszać z pokrojoną w kostkę szynką, pieczarkami, natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość przyprawić solą i pieprzem.

Naleśniki posmarować nadzieniem i zwinąć w roladki. Pokroić na plastry.

Krok po kroku:

1. Zmiksować wszystkie składniki na ciasto

1. Zmiksować wszystkie składniki na ciasto

2. Usmażyć naleśniki

2. Usmażyć naleśniki

3. Podsmażyć pieczarki i pokroić szynkę

3. Podsmażyć pieczarki i pokroić szynkę

4. Wymieszać wszystkie składniki na nadzienie

4. Wymieszać wszystkie składniki na nadzienie

5. Naleśniki wysmarować nadzieniem i zwinać w rulon

5. Naleśniki wysmarować nadzieniem i zwinąć w rulon

6. Pokroić naleśniki w plastry

6. Pokroić naleśniki w plastry

Pobierz wersję do druku:                                           

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *