Pałeczki z kurczaka w miodzie

Nowa słodka odsłona podudzi z kurczaka w miodzie. Soczyste i mięciutkie mięso w złotym kolorze.

067 Pałeczki z kurczaka w miodzie KuchniaWeDwoje.pl

  Czas wykonania: 1 h + minimum 6 h marynowania
  Ilość porcji: 4 sztuki

Składniki:
4 podudzia z kurczaka

Marynata:
2 łyżki oliwy
2 łyżki miodu
½ łyżeczki papryki słodkiej
½ łyżeczki papryki ostrej
½ łyżeczki sosu sojowego
2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie składniki na marynatę, w tym czosnek przecisnąć przez praskę.

Podudzia zamarynować w marynacie. Naczynie przykryć folią aluminiową i odstawić do lodówki na całą noc (minimum 6 godzin).

Następnie przełożyć podudzia do rękawa do pieczenia, polać sosem i piec przez
40 – 50 minut w 180 stopniach. W połowie pieczenia delikatnie odwrócić worek na drugą stronę.

Krok po kroku:

1. Wymieszać składniki na marynatę

1. Wymieszać składniki na marynatę

2. Zamarynować mięso

2. Zamarynować mięso

3. Pałeczki przełożyć do worka do pieczenia

3. Pałeczki przełożyć do worka do pieczenia

4. Rozciąć worek i piec do momentu zarumienienia mięsa

4. Rozciąć worek i piec do momentu zarumienienia mięsa

Pobierz wersję do druku:

067 Pałeczki z kurczaka w miodzie KuchniaWeDwoje.pl 2

PRZEPIS W KATEGORII .

Dodaj komentarz