Pasta jajeczna

Pasta jajeczna wg przepisu mojego taty – jest najlepsza! 🙂 Niestety jest ciężka i kaloryczna. Zawiera dużą ilość majonezu, ser. Mimo to ją uwielbiam! A moim niezbędnikiem w niej jest duża ilość szczypiorku!

154-pasta-jajeczna-kuchniawedwoje-pl

  Czas wykonania: 30 min
  Ilość porcji: 6

Składniki:

5 jajek
200 g sera żółtego
4 łyżki stołowe majonezu
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu
duży pęczek szczypiorku

Przygotowanie:

Jajka ugotować i przelać zimną wodą, żeby ostygły. Obrać.

Na tarce zetrzeć jajka i ser żółty na grubych oczkach, szczypiorek posiekać.

Wszystko wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Krok po kroku:

1. Wymieszać starty ser i jajka z majonezem i doprawić

1. Wymieszać starty ser i jajka z majonezem i doprawić

2. Dodać szczypiorku

2. Dodać szczypiorku

Pobierz wersję do druku:

154-pasta-jajeczna-kuchniawedwoje-pl-2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *