Pasta z czarnych oliwek

Pasta z czarnych oliwek o bardzo wyrazistym smaku. Na kanapki lub mini przekąski na imprezę nadaje się znakomicie.

102 Pasta z czarnych oliwek [KuchniaWeDwoje.pl]
  Czas wykonania: 15 min
  Ilość porcji: 250 – 300 g

Składniki:

90 g oliwek (33 sztuki)
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
½ łyżeczki octu balsamicznego
1 łyżka natki pietruszki
½ łyżeczki pieprzu cayenne (papryki chilli)
¼ łyżeczki pieprzu czarnego
½ łyżeczki soli

Przygotowanie:             

Posiekać drobno natkę, czosnek zmiażdżyć.
Wszystkie składniki (oprócz natki pietruszki) połączyć ze sobą za pomocą blendera – tworząc jednolitą masę.
Dodać natkę pietruszki, wymieszać i doprawić do smaku.

Pobierz wersję do druku:

 

102 Pasta z czarnych oliwek [KuchniaWeDwoje.pl] 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *