Pasta z łososia

Delikatna i kremowa pasta o wyraźnym smaku łososia wędzonego.
Polecam:)

172-pasta-z-lososia-kuchniawedwoje-pl

  Czas wykonania: 15 min
  Ilość porcji: 4 porcje

Składniki: 

100 g łososia wędzonego w plastrach
150 g serka mascarpone
1 łyżeczka soku z cytryny
¼ łyżeczki startej skórki z cytryny
1 łyżka koperku
szczypta soli
szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Łososia i serek mascarpone zmiksować za pomocą blendera.

Dodać sok i skórkę z cytryny oraz posiekany koperek – wszystko wymieszać.

Doprawić solą i pieprzem.

Krok po kroku:

1. Do łososia i serka wcisnąć sok z cytryny

1. Do łososia i serka wcisnąć sok z cytryny

2. Zmiksować całość

2. Zmiksować całość

3. Do pasty dodać startą skórkę z cytryny i koperek

3. Do pasty dodać startą skórkę z cytryny i koperek

4. Doprawić do smaku

4. Doprawić do smaku

Pobierz wersję do druku:

172-pasta-z-lososia-kuchniawedwoje-pl-2

172-pasta-z-lososia-kuchniawedwoje-pl-3

Dodaj komentarz