Pasta z suszonych pomidorów

Pasta na kanapki, bagietki lub krakersy gotowa w 10 minut. Smakuje super:) Jeśli tak jak ja lubicie takie włoskie potrawy na pewno Wam posmakuje.

pasta

  Czas wykonania: 10 minut
  Ilość porcji: 4

Składniki:

1 słoiczek suszonych pomidorów
150 g serka mascarpone
1 łyżeczka kaparów
3 – 5 łyżek oleju z suszonych pomidorów lub oliwy
pestki dyni
zioła prowansalskie
pieprz (opcjonalnie)
sól (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Serek, pomidory i kapary zblenderować na jednolitą masę, dodać oleju (ilość według uznania).

Całość wymieszać z pokruszonymi płatkami dyni i ziołami prowansalskimi.
W razie potrzeby (ponieważ kapary są już słone) doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu.

Krok po kroku:

1. Zblenderować serek, pomidory i kapary

2. Dodać pestki dyni i przyprawy

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.