Pieczarki faszerowane serkiem i łososiem

Pieczarki faszerowane serkiem i łososiem, czyli smażone pieczarki z dodatkiem serka oraz kawałkami łososia. Szybka i smaczna przekąska na domową imprezkę!

393 Pieczarki faszerowane serkiem i lososiem KuchniaWeDwoje_PL

  Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 10 sztuk

Składniki:

10 sztuk dużych pieczarek (500 g)
1 serek kanapkowy (u mnie o smaku wędzonego łososia)
30 g łososia wędzonego
szczypta zieleniny (szczypiorku, koperku lub natki pietruszki)
skórka z limonki lub cytryny
2 jajko
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Z pieczarek oderwać nóżki. Jajko rozbełtać z odrobiną soli i pieprzu. Pieczarki odtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej po 2 razy każdą.

Panierowane pieczarki usmażyć w dużej ilości oleju na złoty kolor. Odstawić na ręcznik do pieczenia, aby przestygły.

Za pomocą szprycy nafaszerować główki pieczarek, a następnie na krem wyłożyć kawałki łososia. Całość udekorować tzw. zieleniną i startą skórką.

Krok po kroku:

 

Pieczarki smażone na głębokim tłuszczu są bardzo smakowitą przekąską idealną na Sylwestrowy wieczór, bo od Nowego Roku…
Jakie macie postanowienia noworoczne? Piszcie w komentarzach 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *