Placuszki z serka wiejskiego z miodem

Placuszki z serka wiejskiego z miodem – bardzo szybka w przygotowaniu potrawa z serem i miodem. Idealne na pożywne śniadanie, wegetariański obiad lub ciepły podwieczorek.

025 Placuszki z serka wiejskiego z miodem [KuchniaWeDwoje.pl]


  Czas wykonania: 15 min.
  Ilość porcji: ok. 7 placuszków

Składniki:

1 opakowanie serka wiejskiego (200 g)
1 jajko
3 łyżki mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru
2 łyżeczki miodu
olej do smażenia

Przygotowanie:

Roztrzepać jajko z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia- wymieszać na gładkie ciasto.

Z serka wiejskiego odlać nadmierną ilość wody i delikatnie wymieszać z ciastem.

Na rozgrzanym tłuszczu formować małe placuszki i piec aż po obu stronach się zarumienią.

Po upieczeniu wyciągnąć na rącznik papierowy, aby obciekły z tłuszczu.

Podawać polane miodem.

Krok po kroku:

1. Wymieszać składniki na ciasto

1. Wymieszać składniki na ciasto

2. Połączyć ciasto z serkiem wiejskim

2. Połączyć ciasto z serkiem wiejskim

3. Upiec niewielkie placuszki

3. Upiec niewielkie placuszki

Pobierz wersję do druku:

025 Placuszki z serka wiejskiego z miodem [KuchniaWeDwoje.pl] 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *