Przysmak pielgrzyma

Przysmak pielgrzyma to jedno z 5 dań serwowanych na tegorocznej pielgrzymce, w którym oczywiście główną rolę ogrywa KABANOS.
Przepis stworzony przeze mnie na wzór tego co udało mi się zapamiętać.
Bardzo szybkie i pożywne danie, w którym głównymi składnikami są: kabanos, cukinia i makaron.
Dla niewymagających przepis jak znalazł.

135 Przysmak pielgrzyma KuchniaWeDwoje.pl

  Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 4

Składniki:

350 g cukinii
100 g kabanosów (1 opakowanie)
150 g makaronu
1 łyżeczka soli
szczypta pieprzu
80 ml przecieru pomidorowego (+ 200 ml wody)

Przygotowanie:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.

Cukinie i kabanosa pokroić na mniejsze kawałki i smażyć przez 15 minut (bez tłuszczu).

Przecier wymieszać z wodą, doprawić szczyptą soli i pieprzu. Wlać i wymieszać z kabanosem i cukinią. Następnie dodać makaron i wszystko zagotować.

Krok po kroku:

1. Ugotować makaron

1. Ugotować makaron

2. Pokroić cukienie i kabanosa

2. Pokroić cukinie i kabanosa

3. Podsmażyć cukinie i kabanosa

3. Podsmażyć cukinie i kabanosa

4. Wymieszać składniki na sos

4. Wymieszać składniki na sos

5. Wlać sos do kabanosa i cukinii

5. Wlać sos do kabanosa i cukinii

6. Wszysto wymieszać z makaronem

6. Wszystko wymieszać z makaronem

Pobierz wersję do druku:

135 Przysmak pielgrzyma KuchniaWeDwoje.pl 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *