Rolada serowa bez pieczenia

Rolada serowa to szybka i prosta przekąska na domową imprezę, którą jeszcze nigdy nie jedliście! Cienko pokrojona rolada będzie pysznym zamiennikiem szynki na kanapki do szkoły lub pracy.  

366 Rolada serowa bez pieczenia KuchniaWeDwoje_PL

  Czas wykonania: 30 min (+ 3 h oczekiwania)
  Ilość porcji: 30 kawałków

Składniki:

500 g sera żółtego (pakowany próżniowo, bez dziur)
200 g serka kanapkowego (w bloczkach)
1 papryka (ja dałam po kawałku z 3 kolorów)
1 cebula czerwona
300 g pieczarek
150 g szynki
3 łyżki majonezu
3 ugotowane jajka
2 łyżki masła

Przygotowanie:

Ser w opakowaniu włożyć do gorącej wody na 25 – 30 minut.

Cebulę posiekać, pieczarki pokroić na małe kawałki i podsmażyć na maśle.

W miseczce wymieszać serki kanapkowe z majonezem i żółtkami.

Pokroić paprykę oraz szynkę w kostkę, białko zetrzeć na tarce.

Do pieczarek dodać paprykę, szynkę oraz białko. Wszystko wymieszać. Dodać masę serową i mieszać do czasu, aż powstanie jednolita masa.

Ser wyciągnąć z wody, przełożyć na stolnicę i rozwałkować na cienki ½ cm płat. Na ser wyłożyć masę serową i zwinąć roladę. Roladę owinąć folią aluminiową i schować do lodówki na minimum 3 godziny.

Krok po kroku:

 

Zapisz się na newsletter, aby otrzymać dostęp do SPIŻARNI.

Na blogu jest również przepis na roladę serową z kurczakiem (PRZEPIS TUTAJ). Jestem ciekawa, który przepis bardziej Wam się podoba? 

4 Comments on “Rolada serowa bez pieczenia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *