Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami, oliwkami i serem mozzarella

Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami, oliwkami i serem mozzarella to super pomysł na obiad, przyciąga wyglądem i smakiem, a ponadto jest to danie jednogarnkowe, które można przygotować wcześniej.

138-rolada-z-indyka-z-mozzarella-i-suszonymi-pomidorami-kuchniawedwoje-pl
  Czas wykonania: 1 h
  Ilość porcji: 8 kawałków

Składniki:

800 g fileta z indyka
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki oregano

Farsz:
½ słoiczka suszonych pomidorów w oleju
80 g sera mozzarella mini w zalewie
10 sztuk oliwek

Przygotowanie:

Mięso:
Pierś naciąć i rozbić na cienki plaster. Wyłożyć na folię aluminiową – skropić olejem, doprawić solą i posypać oregano.

Na mięso wyłożyć suszone pomidory, oliwki i ser. Ostrożne zawinąć całość w rulon.
Piec w folii aluminiowej przez 50 minut w 200 stopniach (funkcja góra – dół).

Krok po kroku:

1. Rozbić fileta i przyprawić

1. Rozbić fileta i przyprawić

2. Wyłożyć pomidory, ser i oliwki

2. Wyłożyć pomidory, ser i oliwki

3. Zwinąć roladę i piec w folii aluminiowej

3. Zwinąć roladę i piec w folii aluminiowej

Pobierz wersję do druku:

138-rolada-z-indyka-z-mozzarella-i-suszonymi-pomidorami-kuchniawedwoje-pl-2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *