Sałatka grillowa z papryką

Warzywna sałatka do grilla z sosem jogurtowo-musztardowym.

294 Salatka grillowa z papryką KuchniaWeDwoje.pl 1

  Czas wykonania: 15 min
  Ilość porcji: 4

Składniki:

½ główki kapusty pekińskiej
1 duża papryka czerwona  lub 3 połówki różnokolorowych papryk
1 cebula czerwona
1 pomidor
½ pęczka szczypiorku

Sos:
3 łyżki jogurtu
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Posiekać kapustę i cebulę. Paprykę oraz pomidora pokroić w małą kostkę.

Wymieszać wyżej wymienione składniki na sos.

Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać sos i dokładnie wymieszać. Całość posypać szczypiorkiem.

Krok po kroku:

1. Pokroić kapustę

2. Dodać pokrojone warzywa

3. Polać sosem i wymieszać

Pobierz wersję do druku:                                           

294 Salatka grillowa z papryką KuchniaWeDwoje.pl 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *