Sałatka ogniskowa

Nazwa tej sałatki wzięła się od Naszej małej urodzinowej imprezki 🙂 Jest ona bardzo lekka i świetnie pasuję właśnie jako dodatek do kiełbaski lub mięsa z grilla.
Sałatka składa się ona z sera feta, sałaty lodowej, pomidora i kukurydzy. Dodatkiem jest pikantny sos na bazie musztardy i miodu.

sałatka

  Czas wykonania: 15 min
  Ilość porcji: 6 porcji

Składniki:

sałata lodowa
1 opakowanie sera feta (180 g)
25 – 30 sztuk pomidorków koktajlowych
puszka kukurydzy

Sos:
2 łyżki musztardy (dowolny rodzaj)
2 łyżeczki miodu

Przygotowanie:

Sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidorki pokroić na pół, a kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać, a następnie dodać pokruszoną fetę.

Sos:
Wymieszać musztardę z miodem i polać sałatkę. W zależności od rodzaju musztardy sos będzie lekko słodkawy lub ostry.

Krok po kroku:

1. Połaczyć wszystkie składniki na sałatkę

2. Zrobić sos

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.