Spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti z tuńczykiem – rybna wersja dla wegetarianów i nie tylko:)

029 Spaghetti z tuńczykiem KuchniaWeDwoje.pl

 Czas trwania: 20 min
  Ilość porcji: 4 porcje

Składniki:

400 g makaronu
5-6 pomidorów lub pomidory kawałki w puszce
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżka przecieru pomidorowego
sól pieprz
zioła (oregano, zioła prowansalskie, bazylie )
50 g sera żółtego

Przygotowanie:

Pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie. Doprawić pomidory solą i pieprzem, a gdy zmiękną rozgnieść na papkę, dodać tuńczyka odsączonego z zalewy.

W dużym garnku ugotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Pomidory z tuńczykiem gotować około 10 minut od czasu do czasu mieszając, żeby woda z pomidorów odparowała. Pod koniec gotowania dodać ulubione zioła.

Odcedzony makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać startym na drobnych oczkach serem żółtym.

Krok po kroku:

1. Ugotować makaron

1. Ugotować makaron

2. Posmażyć pomidory

2. Podsmażyć pomidory

3. Dodać tuńczyka

3. Dodać tuńczyka

4. Dodać przecier pomidowowy i zioła

4. Dodać przecier pomidorowy i zioła

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *