Bruschetta – mini grzanki z serem pleśniowym. Coraz chętniej sięgam po ser pleśniowy, ale jak na razie jestem wstanie zjeść go jedynie na ciepło i o dziwo nie przeszkadza mi jego zapach:)
Dla tych, który lubią sery pleśniowe przepis się spodoba. Pozostali mam nadzieję, że tak jak ja będą się powoli do niego przekonywać 🙂
Czas wykonania: 20 min
Ilość porcji: 8 sztuk
Składniki:
½ bagietki (około 12 – 16 cm)
60 – 70 g sera pleśniowego
1 pomidor
kawałek masła
zioła prowansalskie, oregano
Przygotowanie:
Bagietkę pokroić na 8 małych kawałków. Każdy kawałek posmarować masłem i posypać ziołami.
Pomidora sparzyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na bagietce kawałki pomidora, a na niego kawałki sera pleśniowego.
Piec na papierze do pieczenia przez 10 – 15 minut w 130 stopniach (do czasu, aż ser się rozpuści).
Krok po kroku:
Pobierz wersję do druku: