Uwielbiam ciastko z jabłkiem z McDonald, jednak jest ono niesamowicie kaloryczne, dlatego postanowiłam, że zrobię je w domu w nieco lżejszej wersji z piekarnika. Mi bardzo posmakowało, mam nadzieje, że Wam też.
Czas trwania: 30 min
Ilość porcji: 4 sztuki
Składniki:
gotowe ciasto francuskie w rulonie
1 duże jabłko
3 łyżeczki cynamon
4 łyżeczki miodu (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Obierać jabłko i pokroić w małą kostkę, następnie wymieszać z cynamonem
i miodem.
Ciasto francuskie pokroić na 4 części. Na każdą połówkę wyłożyć ¼ jabłek
i przykryć drugą połową sklejając widelcem boki. Każde ciastko można dodatkowo naciąć delikatnie u góry.
Piec na papierze do pieczenia, zgodnie z opisem na opakowaniu ciasta francuskiego (około 15 – 20 minut w 180 – 200 stopniach).