KuchniaWeDwoje.pl

Crunchy kokosowe

Crunchy kokosowe to kolejna domowa granola, tym razem z wiórkami kokosowymi i mleczkiem kokosowym. Lekko wyczuwalne wiórki kokosu nadają całości słodki, kokosowy smak. Można dodatkowo dodać płatków kokosowych, jeśli lubicie bardziej intensywny smak lub kawałki czekolady, aby granola była słodsza.

  Czas wykonania: 1 h
  Ilość porcji: 7 pocji

Składniki:

120 g płatków owsianych
3 łyżki łuskanego słonecznika
80 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka miodu
14 łyżek mleka kokosowego (około 100 – 130 ml)

Przygotowanie:

Połowę (60 g) płatków owsianych zmielić w blenderze.

Wymieszać wszystkie suche składniki ze sobą. Dodać miód oraz mleko kokosowe i ponownie dokładnie połączyć składniki, tworząc zbitą masę.

Całość rozsmarować na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i piec przez 40 minut w temperaturze 130 stopni.

Wystudzić i połamać  na mniejsze kawałki.

Krok po kroku:

1. Zmielić płatki owsiane

2. Połączyć suche produkty

3. Dodać pozostałe składniki

4. Rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

5. Połamać na mniejsze kawałki

Pobierz wersję do druku:

Exit mobile version