Klasyczny de Volaille o wyrazistym smaku w chrupiącej panierkę.
Czas wykonania: 30 min
Ilość porcji: 1
Składniki:
200 g fileta z kurczaka
25 g masła (2 łyżeczki)
1 ząbek czosnku
1 łyżka natki pietruszki
½ łyżeczki ziół prowansalskich
¼ łyżeczki pieprzu ziołowego
¼ łyżeczki soli
1 jajko
bułka tarta
2 łyżki mąki
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka naciąć wzdłuż.
Masło wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, posiekaną natką i przyprawami.
Masę z masła włożyć w kieszonkę piersi z kurczaka i zawinąć szczelnie, aby masło nie wyciekło podczas pieczenia.
Najpierw panierować w mące, a następnie dwa razy w jajku i bułce.
Piec na dużej ilości rozgrzanego oleju z każdej strony na złoty kolor.
Krok po kroku:
![]() 1. Przygotować kurczaka |
![]() 2. Przygotować masło z przyprawami |
![]() 3. Nafaszerować pierś |
![]() 4. Opanierować i piec na złoty kolor |
Pobierz wersję do druku:
![052 De volai z masłem i czosnkiem[KuchniaWeDwoje.pl] 2](https://kuchniawedwoje.pl/wp-content/uploads/2016/02/052-De-volai-z-masłem-i-czosnkiemKuchniaWeDwoje.pl-2.jpg)

![052 De volai z masłem i czosnkiem[KuchniaWeDwoje.pl]...](https://kuchniawedwoje.pl/wp-content/uploads/2016/02/052-De-volai-z-masłem-i-czosnkiemKuchniaWeDwoje.pl_....jpg)



