Dip pomarańczowo-musztardowy najlepszy do ryby.
Czas wykonania: 20 min
Ilość porcji: 2 porcje
Składniki:
250 ml mleka (1 szklanka)
1 łyżki mąki pszennej
skórka z ¼ pomarańczy
sok z 1/6 pomarańczy
1 ½ łyżki musztardy
1 łyżki posiekanej natki pietruszki
szczypta pieprzu i soli
Przygotowanie:
Dobrze wymieszać mleko z mąką, doprawić pieprzem i solą. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki.
Pomarańcze dokładnie umyć i zetrzeć skórkę na tarce z drobnymi oczkami, a natkę pietruszki posiekać.
Wymieszać ze sobą wszystkie składniki.
Dip najlepiej smakuję z rybą.
Poniżej znajdziesz link do dania z użyciem dipu.
LINK:
https://kuchniawedwoje.pl/nuggetsy-rybne-z-dipem-pomaranczowo-musztardowy/