Jajka faszerowane szynką z dodatkiem chrzanu, musztardy i suszonej śliwki.
Moje ulubione – ostre i ciekawe z smaku:)
Najlepiej smakują polane sosem.
Czas wykonania: 20 min
Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje)
Składniki:
3 jajka
50 g szynki drobiowej
3 – 4 sztuki suszonych śliwek
2 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki tartego chrzanu
Przygotowanie:
Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać.
Przekroić jajka na pół i oddzielić żółtko od białka.
Żółtko przełożyć do miseczki, dodać do niego pokrojoną w małą kostkę szynkę, posiekane śliwki, chrzan oraz musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę.
Jajka nafaszerować masą.
Krok po kroku:
Pobierz wersję do druku: