Jajka faszerowane stanową piękną dekoracje Wielkanocnego stołu oraz ciekawe śniadanie na co dzień. Moja propozycja na farsz do jajek jest tuńczyk i chrzan.
Czas wykonania: 30 min
Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje)
Składniki:
3 jajka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 duża łyżka majonezu
1 łyżeczka tartego chrzanu
2 – 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
szczypta pieprzu i soli do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotować przez 10 minut z dodatkiem soli, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać.
Przekroić jajka na pół i oddzielić żółtko od białka.
Żółtko przełożyć do miseczki, dodać do niego odsączonego tuńczyka i resztę składników. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę.
Jajka nafaszerować masą.
Krok po kroku:
Pobierz wersję do druku: