Koreczki w 3 mięsnych wersjach, czyli małe co nie co na niewielkie przyjęcie, sylwestra lub po prostu przekąska na filmowy wieczór z przyjaciółmi.
Czas wykonania: 30 min
Ilość porcji: 24 sztuki
Składniki:
160 g fileta z indyka
50 g sera mozzarella
4 sztuki pomidorków koktajlowych
8 sztuk oliwek120 g sera camembert
4 plastry szynki
8 sztuk pieczarek marynowanych
2 sztuki ogórka konserwowego2 laski grubego kabanosa
80 g sera feta
kawałek ogórka szklarniowego
1 kromka chleba pumpernikielDodatkowo:
olej do smażenia
przyprawy do mięsa (zioła, sól, przyprawa do kurczaka)
wykałaczki do szaszłyków
Przygotowanie:
Wersja I (z kurczakiem):
Mięso podzielić na 8 kawałków, podsmażyć na oleju i posypać przyprawami. Pomidorki pokroić na połówki, a ser mozzarella na 8 równych części.
Wersja II (z szynką):
Sera camembert pokroić na 8 trójkącików, a ogórki na dowolnej wielkości kawałki.
Wersja III (z kabanosem):
Kabanosa, ser fata i chleb pokroić na 8 części, a ogórka w grubsze plasterki.
Nabić wyżej wymienione składniki na patyki do szaszłyków w dowolnej kolejności.
Ja nabijałam w kolejności:
I. Pomidor, ser mozzarella, mięso i oliwka
II. Ser camembert, ogórek, szynka, pieczarka
III. Chleb, ogórek, kabanos, ser feta
Krok po kroku:
Pobierz wersję do druku: