Coś dla miłośników raffaello – kuleczki migdałowe.
Migdałowe kuleczki jest to bardzo szybki i ciekawy przepis.
Takie małe, słodkie co nie co:)
Czas wykonania: 30 min (+2 h oczekiwania)
Ilość porcji: 30-35 sztuk
Składniki:
250 g serka mascarpone
200 g herbatników
100 g białej czekolady
1 łyżeczka cukru waniliowego
4 krople olejku migdałowego
40 g płatków migdałowych
70 g wiórków kokosowych
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Zmielić herbatniki. Wymieszać herbatniki z serkiem mascarpone, roztopioną czekoladą i cukrem waniliowym. Dodać pokruszone migdały i kilka kropelek aromatu – wszystko połączyć ze sobą tworząc jednolitą masę.
Z powstałej masy uformować małe kuleczki (wielkości łyżeczki) i obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
Podawać schłodzone.
Smacznego:)
Krok po kroku:
|