Mini roladki z ciasta naleśnikowego z dodatkiem prażonej cebulki. Farsz jest śmietankowy z podsmażonymi pieczarkami i szynką. Są bardzo proste i szybkie.
Roladki to świetna przekąska, która sprawdzi się na wieczór ze znajomymi.
Czas wykonania: 40 min
Ilość porcji: 32 sztuki (6 porcji)
Składniki:
Ciasto:
250 g mąki pszennej
2 szklanki mleka
2 jajka
6 łyżek cebuli prażonej
2 łyżki oleju
szczypta soliNadzienie:
300 g serka kanapkowego
200 g szynki drobiowej
200 g pieczarek
1 łyżka masła
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
szczypta pieprzu
szczypta soli
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Usmażyć 4 – 5 grubych naleśników, przełożyć na talerz i wystudzić.
Pieczarki pokroić w drobną kostkę, smażyć na maśle przez około 10 minut (do czasu odparowania wody).
Serek kanapkowy wymieszać z pokrojoną w kostkę szynką, pieczarkami, natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość przyprawić solą i pieprzem.
Naleśniki posmarować nadzieniem i zwinąć w roladki. Pokroić na plastry.