Kolejne musli w moim wykonaniu – tym razem z sokiem z pomarańczy, rodzynkami i żurawiną. Zdrowe i pożywne. Zwykły cukier został zastąpiony niewielką ilością miodu. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu śniadanie na kilka dni.
Czas wykonania: 45 minut
Ilość porcji: około 300 g
Składniki:
150 g płatków owsianych
50 g rodzynek
30 g suszonej żurawiny
½ pomarańczy (7 łyżek soku)
20 g płatków dyni
20 g słonecznika łuskanego
1 ½ łyżki miodu
Przygotowanie:
Zmielić połowę płatków owsianych (około 80 g).
Wszystkie składniki (oprócz miodu) dokładnie połączyć ze sobą i całość rozłożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia (rozmiar foremki: 30 x 35 cm, grubość 0,5 -1 cm). Polać po górze miodem.
Piec około 30 minut w 130 stopniach. Całość wystudzić i pokruszyć.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Krok po kroku:
Pobierz wersję do druku: