Pałeczki z kurczaka w miodzie – nowa słodka odsłona podudzi z kurczaka w miodzie. Soczyste i mięciutkie mięso w złotym kolorze.
Czas wykonania: 1 h + minimum 6 h marynowania
Ilość porcji: 4 sztuki
Składniki:
4 podudzia z kurczaka
Marynata:
2 łyżki oliwy
2 łyżki miodu
½ łyżeczki papryki słodkiej
½ łyżeczki papryki ostrej
½ łyżeczki sosu sojowego
2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie składniki na marynatę, w tym czosnek przecisnąć przez praskę.
Podudzia zamarynować w marynacie. Naczynie przykryć folią aluminiową i odstawić do lodówki na całą noc (minimum 6 godzin).
Następnie przełożyć podudzia do rękawa do pieczenia, polać sosem i piec przez
40 – 50 minut w 180 stopniach. W połowie pieczenia delikatnie odwrócić worek na drugą stronę.