KuchniaWeDwoje.pl

Pałeczki z kurczaka w miodzie

Pałeczki z kurczaka w miodzie – nowa słodka odsłona podudzi z kurczaka w miodzie. Soczyste i mięciutkie mięso w złotym kolorze.



  Czas wykonania: 1 h + minimum 6 h marynowania
  Ilość porcji: 4 sztuki

Składniki:

4 podudzia z kurczaka

Marynata:
2 łyżki oliwy
2 łyżki miodu
½ łyżeczki papryki słodkiej
½ łyżeczki papryki ostrej
½ łyżeczki sosu sojowego
2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie składniki na marynatę, w tym czosnek przecisnąć przez praskę.

Podudzia zamarynować w marynacie. Naczynie przykryć folią aluminiową i odstawić do lodówki na całą noc (minimum 6 godzin).

Następnie przełożyć podudzia do rękawa do pieczenia, polać sosem i piec przez
40 – 50 minut w 180 stopniach. W połowie pieczenia delikatnie odwrócić worek na drugą stronę.

Krok po kroku:

1. Wymieszać składniki na marynatę

2. Zamarynować mięso

3. Pałeczki przełożyć do worka do pieczenia

4. Rozciąć worek i piec do momentu zarumienienia mięsa

Pobierz wersję do druku:

Exit mobile version