Placuszki rybne z natką pietruszki gotowe 20 minut:)
Czas wykonania: 20 min
Ilość porcji: 8 sztuk (3 – 4 porcje)
Składniki:
2 puszki tuńczyka w wodzie lub w sosie własnym
2 duże jajka
6 – 7 łyżek bułki tartej
3 łyżki posiekanej pietruszki
szczypta soli
szczypta pieprzu
1 łyżka oleju kokosowego lub rzepakowego
Przygotowanie:
Rybę odsączyć z wody/sosu i przełożyć do miski. Dodać roztrzepane jajka i natkę pietruszki.
Całość wymieszać za pomocą łyżki lub ręką, dosypując bułkę tartą (masa ma być zbita, tak aby spokojnie można było ją formować) i doprawić do smaku.
Uformować niewielkie placuszki i usmażyć na oleju z obu stron.
Krok po kroku:
Pobierz wersję do druku: