Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami, oliwkami i serem mozzarella to super pomysł na obiad, przyciąga wyglądem i smakiem, a ponadto jest to danie jednogarnkowe, które można przygotować wcześniej.
Czas wykonania: 1 h
Ilość porcji: 8 kawałków
Składniki:
800 g fileta z indyka
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki oreganoFarsz:
½ słoiczka suszonych pomidorów w oleju
80 g sera mozzarella mini w zalewie
10 sztuk oliwek
Przygotowanie:
Mięso:
Pierś naciąć i rozbić na cienki plaster. Wyłożyć na folię aluminiową – skropić olejem, doprawić solą i posypać oregano.
Na mięso wyłożyć suszone pomidory, oliwki i ser. Ostrożne zawinąć całość w rulon.
Piec w folii aluminiowej przez 50 minut w 200 stopniach (funkcja góra – dół).