Sałatka z czerwonej fasoli to błyskawiczna sałatka do chleba.
Czas wykonania: 20 min
Ilość porcji: 8
Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 mały słoiczek marynowanych pieczarek (ok. 200 g)
5 ogórków konserwowych
4 jajka
150 g sera żółtego
4-5 łyżek majonezu
pieprz i sól
Przygotowanie:
Ugotować jajka na twardo.
Do dużej miski wsypać odcedzoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Pieczarki, ogórki, ser oraz jajka pokroić w kostkę i dodać do całości.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem oraz doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego.
Pobierz wersję do druku:
![036 Sałatka z czerwonej fasoli [KuchniaWeDwoje.pl] 2](https://kuchniawedwoje.pl/wp-content/uploads/2016/03/036-Sałatka-z-czerwonej-fasoli-KuchniaWeDwoje.pl-2.jpg)

![036 Sałatka z czerwonej fasoli [KuchniaWeDwoje.pl]](https://kuchniawedwoje.pl/wp-content/uploads/2016/03/036-Sałatka-z-czerwonej-fasoli-KuchniaWeDwoje.pl_.jpg)