Sałatka z marynowaną dynią to lekka, kolorowa sałatka na kolację. Jest to pyszne połączenie słodkiej marynowanej dyni ze słonym sera typu feta.
[wp-svg-iconsicon=”stopwatch” wrap=”i”] Czas wykonania: 20 min
[wp-svg-iconsicon=”food” wrap=”i”] Ilość porcji: 4 osoby
Składniki:
200 ml (1/3 słoika) dyni marynowanej (Przepis)
100 g mix sałat
100 g sera feta
10 sztuk pomidorów koktajlowych
10 sztuk czarnych oliwekSos:
francuski sos sałatkowy (np. Knorr)
2 łyżki oleju lnianego
2 łyżki wody
Przygotowanie:
Sos sałatkowy mieszać z olejem i wodą.
Ser feta pokroić w kostkę, pomidorki w ćwiartki, a oliwki w krążki.
Do miski przełożyć mix sałat, a na wierzch wyłożyć pozostałe składniki. Całość polać sosem.
Krok po kroku: