Wegetariańska sałatka z serem mozzarella i włoskim sosem. Gotowa w 15 minut! 🙂
Dietetyczna, lekka sałatka na kolację. Polecam:)
Czas wykonania: 15 min
Ilość porcji: 3
Składniki:
½ główki sałaty lodowej
125 g sera mozzarella
20 sztuk pomidorków koktajlowych
kawałek ogórka szklarniowego
1/3 cebuli czerwonej
15 sztuk czarnych oliwek
3 łyżki kaparów
szczypta oreganoSos:
1 saszetka sosu włoskiego Prymat
4 łyżki oliwy
2 łyżki wody
Przygotowanie:
Sałatę porwać na kawałki (lub pokroić w kostkę), pomidora i ogórka pokroić w ćwiartki. Cebulę w mniejsze paseczki, a ser w kostkę.
Na sałatę wyłożyć wszystkie składniki i posypać oregano.
Sos sałatkowy wymieszać z oliwą i wodą. Sałatkę polać sosem przed podaniem.
Krok po kroku:
![]() 1. Pokroić i wyłożyć do miseczek sałatę |
![]() 2. Pokroić resztę składników |
![]() 3. Ułożyć składniki na sałatę |
![]() 4. Przygotować sos |
Pobierz wersję do druku: