Bardzo szybki i prosty w wykonaniu domowy sos tatarski do jajek na twardo lub szynki. Idealny na świąteczny stół.
Czas wykonania: 30 min
Ilość porcji: 6
Składniki:
1 szklanka majonezu
2 jajka
10 dużych pieczarek marynowanych
1 ogórek konserwowy
½ cebuli czerwonej
1/3 szt. papryki konserwowej
½ pęczka szczypiorku
¼ łyżeczki soli
¼ łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
Jajka ugotować i wystudzić.
Wszystkie składniki poszatkować.
Wymieszać składniki z majonezem i doprawić solą i pieprzem.
Podawać z jajkiem na twardo.
Krok po kroku:
![]() 1. Posiekać wszystkie składniki |
![]() 2. Połączyć składniki razem i doprawić |
Pobierz wersję do druku:
![065 Sos tatarski [KuchniaWeDwoje.pl] 2](https://kuchniawedwoje.pl/wp-content/uploads/2016/02/065-Sos-tatarski-KuchniaWeDwoje.pl-2.jpg)
![065 Sos tatarski [KuchniaWeDwoje.pl] 3](https://kuchniawedwoje.pl/wp-content/uploads/2016/02/065-Sos-tatarski-KuchniaWeDwoje.pl-3.jpg)

![065 Sos tatarski [KuchniaWeDwoje.pl]](https://kuchniawedwoje.pl/wp-content/uploads/2016/02/065-Sos-tatarski-KuchniaWeDwoje.pl_.jpg)

