Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem

Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem to fantastyczna surówka do grilla oraz obiadu.
Już któryś z kolei przepis od kolegi Bartka – po raz pierwszy jadłam tą sałatkę właśnie u niego na ognisku i musiałam wziąć przepis.
Oczywiście trochę zmieniłam pierwszy przepis – jak to ja – ciągle eksperymentuje, ale taka zmieniona wersja najbardziej mi smakuje:)

126 Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem [KuchniaWeDwoje.pl]

  Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 6-8

Składniki:

1 kapusta pekińska (1 kg)
3 łyżki koperku
1 cebula
1 duża marchewka
½ łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka cukru
1 łyżka soku z limonki (cytryny)
1 sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu

Przygotowanie:

Posiekać sałatę, cebulę i koperek. Marchew zetrzeć.

Majonez, jogurt i sok z limonki rozmieszać w małej miseczce.

Wymieszać wszystkie składniki z sosem (najwygodniej ręką).

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *