Tosty to chyba po jajecznicy najbardziej oklepane śniadanie na ciepło – postanowiłam to zmienić 🙂 Tosty na bogato – z łososiem, szpinakiem i serem mozzarella. Ja takie połączenie składników najbardziej lubię, a Wam jakie tosty najbardziej smakują? 🙂
Czas wykonania: 10 min
Ilość porcji: 4 sztuki (2 – 4 porcje)
Składniki:
8 kromek chleba tostowego pszennego lub wieloziarnistego
100 g łososia
100 g szpinaku mrożonego
100 g sera mozzarella w kulce
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta soli
Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić na łyżce masła i doprawić. Ser pokroić na 4 grube plastry.
Chleb wysmarować szpinakiem, wyłożyć łososia i ser. Całość zapiec w tosterze.
Krok po kroku:
![]() 1. Rozmrozić szpinak i doprawić |
![]() 2. Wyłożyć szpinaki, ser i łososia |
![]() 3. Zapiec w tosterze |
Pobierz wersję do druku: