Tosty z łososiem i szpinakiem

Tosty to chyba po jajecznicy najbardziej oklepane śniadanie na ciepło – postanowiłam to zmienić 🙂 Tosty na bogato – z łososiem, szpinakiem i serem mozzarella. Ja takie połączenie składników najbardziej lubię, a Wam jakie tosty najbardziej smakują? 🙂

tosty

  Czas wykonania: 10 min
  Ilość porcji: 4 sztuki (2 – 4 porcje)

Składniki:

8 kromek chleba tostowego pszennego lub wieloziarnistego
100 g łososia
100 g szpinaku mrożonego
100 g sera mozzarella w kulce
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta soli

Przygotowanie:

Szpinak rozmrozić na łyżce masła i doprawić. Ser pokroić na 4 grube plastry.

Chleb wysmarować szpinakiem, wyłożyć łososia i ser. Całość zapiec w tosterze.

Krok po kroku:

1. Rozmrozić szpinak i doprawić

2. Wyłożyć szpinaki, ser i łososia

3. Zapiec w tosterze

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *